Ansichtkaarten uit Iran
Door: Trio C tot de derde
Blijf op de hoogte en volg trio
08 April 2007 | Iran, Qom
Ha die Aleid,
De afgelopen weken hebben we veel kilometers gemaakt. De auto is gelukkig een trouwe bondgenoot. Hij houdt zich prima staande / rijdende. Toch is je spoedcurses autoklussen voor dummies vlak voor vertrek niet voor niets geweest. Vanochtend hadden we een lekke band, maar die hebben we in mum van tijd helemaal zelf verwisseld. Goed hè!
Groetjes uit Neyriz,
Coos, Caspar en Carel
1 april 2007
Lieve Lucette
Aan het meer van Bahtegan houden we vandaag een rustdagje om wat muziek te maken. Er zat ons al een hele tijd een melodie in het hoofd, waar we wat mee wilden doen, maar waarvan we niet wisten hoe we eraan kwamen. Uiteindelijk schoot het ons te binnen: 'Shirle Perle', een numer dat we nog met jou hebben gespeeld. Wij hebben het gecombineerd met een Iraanse melodie. Je zult het wel horen als we weer in Nederland zijn. We kijken uit naar onze hernieuwde samenwerking en cd-opname in juli.
Liefs,
je jongens
3 april 2007
Dear Erhan,
Sorry for our horrible English. Do you still remember our jamm together in Ankara? We have good memories of your ud and ney playing. Tonight we met another ney-player. It was quite suprising. When we were eating a hamburger in a fastfood restaurant, the owner suddenly started to play wonderfull Persian melodies on his ney. We took our instruments as well and played with him for the other customers. Looking forward to see you again.
Greetings from Shiraz,
Trio C tot de Derde
4 april 2007
Beste meneer Van Zanten,
Vandaag was ik in Persepolis. Tijdens uw geschiedenislessen is de oude Perzische cultuur geloof ik niet aan bod gekomen, of ik zat weer eens te slapen. Ook vandaag vond ik tussen de oude meuk een nieuwerwets bankje, waarop ik me heerlijk te ruste kon leggen. Coos heeft wel elke oude steen van alle kanten gefotografeerd, hij was op de middelbare school ook al zo'n uitslover.
Groetjes van Caspar
6 april 2007
Beste allemaal,
Iran is het land van de picknick, vooral nu rond norouz, het Iraans nieuwjaar. Elke denkbare plek wordt omgetoverd tot openluchthuiskamer, waar vrienden en familie aanschuiven voor liters thee, dadels, vers fruit en uitgebreide warme maaltijden. Ook wij doen gezellig mee. Of we worden uitgenodigd om aan te schuiven of we spreiden zelf ons kleedje uit. Deze traditie is ons zo goed bevalen dat we op 3 juni een picknick organiseren in Amersfoort om met vrienden, familie en alle andere lezers van ons weblog een geslaagde reis te vieren. Precieze tijd en locatie volgen nog. We hopen dat velen met ons mee wilen picknicken!
7 åpril 2007
Luebe Nina og Jorunn,
Sørri fûr unsere schlettke Nǿrske. Wîr sønd wuhdre in Esfahan, wor unsere desert-tour ønkåle monten geletten begun. Wir genissen wåtterpipe ånd tee, mur missun diene gesueleschûft.
Frîntlikke knäckebrød,
Coos, Carel ånd Caspar
08 April 2007 - 08:55
Familie:
Lieve Jongens, bedankt voor de kaartjes 3juni staat genoteerd en ook wij zien er naar uit. Vrolijke Paasgroeten uit een zonnig Friesland. ;-)
08 April 2007 - 08:59
Familie:
08 April 2007 - 09:00
Oeps:
2x op het knopje gedrukt! maar groeten kan je niet genoeg krijgen toch, Jacko -
08 April 2007 - 09:33
Roos:
Hi Coos,
Wat een gezelligheid weer, de berichten zijn altijd goed om te lezen. Ben altijd weer benieuwd naar meer.
Veel liefs! -
08 April 2007 - 09:45
Julia:
Lieve Jongens,
Net heb ik maar weer eens alle foto's bekeken die jullie ons gestuurd hebben.Ik ben diep onder de indruk en geroerd!
Zo knap,dat jullie zo één worden met wat wat jullie meemaken
en tegelijk zo jezelf blijven...Ik neem mijn petje af,en tik een eitje op jullie gezondheid!(het is hier Pasen)
Mede namens Johannes,met vooral voor Carel een dikke zoen -
08 April 2007 - 11:04
Jet:
Heeey Coos, kun jij David niet overhalen mij mee te nemen naar Iran? Hij wil niet... :D -
09 April 2007 - 09:14
Dia:
Net je stukje weer gelezen en op internet het gedicht opgezocht, waardoor ik Esfahan ken… (opgestuurd via je hotmail adres): de tuinman en de dood van van Eyck.
Waarschijnlijk ben ik 3 juni niet in de buurt van Amersfoort, had graag jullie muziek en verhalen willen horen op het tapijt zittend in het park.
09 April 2007 - 13:12
Corry:
Lieve 3 C's,
We zijn erbij op de 3e juni! Wel flink doorrijden om op deze dag weer terug te zijn......
Maar die auto van jullie is geweldig, tienduizenden kilometers gereden en alleen een lekke band!!!
En nou maar hopen dat de terugreis verder ook vlekkeloos verloopt.
Tot de 3e juni, liefs, Corry -
09 April 2007 - 17:08
Suus:
3 juni staat in de agenda genoteerd! Wij kijken er naar uit om, na al de klus- en verbouwingswerkzaamheden van de laatste weken, op jullie picknickkleedje bij te komen... -
09 April 2007 - 18:19
Hanneke Doekes:
Dag allemaal! Kunnen jullie nog wat talen gebruiken?! Dat Noors was zo leuk! Verder lees ik jullie berichten ook steeds weer graag! Veel moois nog en goede reis. Knap, dat snelle band-wisselen!
liefs en groeten, Hanneke -
10 April 2007 - 07:01
Andrea:
lieve jongens,
3 juni zijn wij (sil en andrea en wie weet tobias en jits) erbij. Lijkt me te gek om jullie weer te zien. Nog veel spass en mocht het trio het na deze reis qua muziek voor gezien houden ligt er nog altijd een carriere als automonteur in het verschiet. Heb nog een goeie reis, alvast de groeten aan Turkije en iig tot de derde juni! Liefs Andrea -
10 April 2007 - 07:32
Bertus:
hoi c's, willen jullie op de route misschien een gecombineerd optreden met het muziektechnologen studenten koor overwegen? wellicht komt dit van pas als je op de goede plek bent. je kunt me hierover mailen. groetjes! -
10 April 2007 - 11:42
Barbara:
Leuk! 3 juni staat in de agenda! Goede terug reis en tot gauw!!
x -
10 April 2007 - 17:40
Cok En Ellie:
Toffe gozer, die ouwe Toni. Jammer, maar we waren te laat om met de prijsvraag mee te doen. Op 3 juni willen we wel op tijd zijn.
Met Niek en Janneke zijn we tijdens de paasvakantie alvast wezen inpicknicken op bijna alle hunebedden in Drente. Ook leuk!
Jullie blijven verbazen.... -
14 April 2007 - 18:16
Stans En Herman:
Lieve neef,
Nee we zijn niet van de aardbodem verdwenen,ja we leven nog!!!Onze internet perikelen behoren hopelijk tot het verleden.Dankzij schoonzoon Kees kunnen we weer van dit medium gebruik maken.Ben je een globetrotter aan het worden Carel?Je bent in ieder geval een wereldburger in optima forma.Nog iets van de talen geleerd?Moeten wij ons omscholen of jij?IN ieder geval nog fijne weken gewenst en een zeer behouden thuiskomst.Wat de picknick betreft op 3 juni,helaas dan zijn wij niet in het land en verdiepen ons in de Noorse cultuur en natuur.Maar er komt vast een ander moment om elkaar te ontmoeten.Of het moet zijn dat jullie manager zoveel werk geregeld heeft.....?TOT zover dit berichtje van uit een warm Holland.Dag dikke kussen .Herman en Stans. -
15 April 2007 - 06:43
Mark:
Hallo Coos, Casper en Carel,
ik heb vernomen dat jullie ons straks een onvergetelijke lunchpauze gaan bezorgen. Ik ben erg benieuwd!
18 April 2007 - 20:08
Brenda:
Foto 2...Het meer van Bahtegan...maar...waar is het water?...Ook al weg?..Toch is het een fantastische plek...wat een uitgestrekte vlakte! Beseffen jullie die schoonheid nog wel na al die indrukken?...Bij deze...sta er nog even bij stil de laatste weken!...
Groet Brenda
p.s. voor 3 juni doe ik mun best er te zijn!...Helemaal leuk!