Uit het burgerleven van Trio C tot de derde... - Reisverslag uit Veliko Tŭrnovo, Bulgarije van trio tot de derde - WaarBenJij.nu Uit het burgerleven van Trio C tot de derde... - Reisverslag uit Veliko Tŭrnovo, Bulgarije van trio tot de derde - WaarBenJij.nu

Uit het burgerleven van Trio C tot de derde...

Door: Trio C tot de derde

Blijf op de hoogte en volg trio

28 Augustus 2006 | Bulgarije, Veliko Tŭrnovo

Kukeleku! De haan kraait, een nieuwe dag breekt aan. Na nog drie uur 'snoozen' beginnen we ook bij 'Trio C tot de derde' tekenen van leven te ontwaren. Een walm van nachtelijk zweet drijft hen de bus uit. Na de gebruikelijke uitwisseling des goedmorgens worden de bedjes opgeborgen en wordt de ontbijtafel in gereedheid gebracht. Terwijl Carel de eieren klopt voor de wentelteefjes, zet Caspar een bakkie leut. Plots heeft Coos het even te kwaad: "We hebben geen kaneel en basterdsuiker meer!". Tumult alom. Maar als alle consternatie is geweken, peuzelen de jongens hun teefjes zonder morren met gewone suiker op. Ondanks alles eenvoudig gebleven.
Plannen voor de nieuwe dag worden gemaakt. De boodschappen moeten gedaan (kaneel en basterdsuiker boven aan het lijstje). En het is maandag, wasdag. De standaardinleg van de afgelopen week wordt verzameld; een onderbroek, twee paar sokken en naar keuze een T-shirt of een broek (bij een lange broek een paar sokken minder). De verzamelde kleding gaat samen met water en Biotex in de wastrommel achter in de bus. Dit in combinatie met een ritje naar de supermarkt over oost-europees wegdek, verwijdert zelfs de meest hardnekkige vlekken.
Na de boodschappen houden de jongens staande bij een veldje met waslijnperspectieven. Spoelen, wringen en ophangen maar! Terwijl de was droogt betrekken onze helden ook hun eigen lichamen bij het fenomeen 'wasdag'. En niets te vroeg. Als zelfs zwerfhonden met een boog om je heen lopen weet je dat qua lichaamsgeur de acceptatiegrens bereikt is. De koeien worden de rivier uitgejaagd en het waterballet vangt aan. Ze schrobben, schuren en scheren dat het een lieve lust is. Moe van al dat gespartel vleien zij zich neder voor een welverdiend middagdutje. Na een hazeslaapje van drie en een half uur worden de voorbereidingen getroffen voor het avondmaal. Chefkok Coos belieft geen pottenkijkers en jaagt Caspar en Carel de bus uit. Een potje voetbal wekt de eetlust op. Bij een 3-3 gelijkstand wordt het spel onderbroken, want over het veld schalt een uitnodigend "aan tafel". Deze enerverende dag doornemend verorberen zij vol smaak de piepers, groenten en het stukje vlees. Coos was de kok, dus zetten de andere C's zich aan de afwas. Nu is het tijd voor een gezellig potje koehandel. De gordijntjes gaan voor de ramen en er wordt fanatiek geboden op stieren, bokken en ezels. Al tijdens het tweede spelletje zitten de avonturiers te knikkebollen en besluiten ze tot een laatste slaapmutsje. De bedjes worden weer tevoorschijn gehaald en niet lang daarna is de bus in diepe rust gehuld. Wat een dag. Wat een avontuur.

• 28 Augustus 2006 - 18:39

Mariette:

fijn om te lezen dat het nog goed met jullie gaat. Teake vind het verhaal over de grensovergang in Transdniesstr geweldig. Goede reis verder en wij blijven jullie volgen
    groetjes

• 28 Augustus 2006 - 20:16

Jacko:

Wat 'n avonturen tot de avonduren Moeten we ons al ongerust gaan maken? Rustdag, wasdag, witte basterdsuikerstijl. Heerlijk leesvoer XXX

• 28 Augustus 2006 - 23:13

Arjan:

Dat zou nog eens een verrassende uikomst zijn: Caspar, Carel en Coos die terugkomen als burgertrutten met een regelmatig leven! Maar goed om te horen dat jullie je vermaken. Een bijzonder hartelijke groet uit Ecuador (door wonen tot mijn grote verassing ook mensen die eten, slapen, lachen en hun kleren wassen)

• 29 Augustus 2006 - 09:01

Willemijn:

Wauw, wat een spannende verhalen, net een western in fast forward!
    Coos, je begrijpt zeker wel dat er na je thuiskomst het een en ander gaat veranderen in de verdeling van de huishoudelijke taken, je bent nu zo getraind...

• 29 Augustus 2006 - 09:17

Suus:

Jongens, wat een geweldige verhalen! Om te smullen! Kan me iets voorstellen bij penetrante geuren; kom net terug uit de bergen en na een week zwoegen stond mijn t-shirt stijf van het zweet, de geur niet te harden! Voor mij gelukkig geen biotex-was, maar een heerlijke twee-in-een-variant!

• 29 Augustus 2006 - 20:41

JANNEKE EN NIEK:

Jawel,........de normale beslommeringen. Het houvast! Goed zo boys! Houd vol!!!

• 30 Augustus 2006 - 12:09

Jet Berkhout:

holyfuck, ik lees alle verhalen in één keer en ik realiseer me dat wat jullie aan het doen zijn het enige juiste is in dit leven. holyfuck wat tof allemaal.

• 31 Augustus 2006 - 12:13

Rosanna:

Ik zie groen van jaloezie! Wat een fantastisch avontuur. Geniet ervan en blijf schrijven.
    XXX

• 02 September 2006 - 15:11

Ruthmarijke:

Zt net weer eens naar jullie CD te luisteren. Denk: even inloggen, waar zitten de drie C's? Wat doen ze? Welja, ik stort meteen in een heel avontuur! Meteen e-mail aanmelding natuurlijk, daar wil ik meer van weten! Nog even herinneren wie ik ben: ik stuurde jullie oa info over de Klezmer-workshop in London, na ontmoeting in Scheveningen, vorig jaar. Groetjes!

• 04 September 2006 - 12:26

Johan:

Ik word helemaal blij en gelukkig als ik jullie reisverslagen lees! Echt super!
    Vanavond trouwens eerste repetitie van Lundi Bleu!
    We zullen aan jullie denken!

Groetjes