Antwoorden
Door: Trio C tot de derde
Blijf op de hoogte en volg trio
04 April 2007 | Iran, Eşfahān
Bij deze de goede antwoorden:
Foto 1 (Tony)
Alhoewel Tony het nog steeds niet zo op heeft met de Amerikanen, zal hij tegenwoordig slechts verbaal met ze willen afrekenen. Geen wild-westtafrelen in Afghanistan dus. Ook geen fietstochtje op een 'geleende' Gazelle, want dit aandoenlijke opaatje heeft wonder boven wonder van de autoriteiten toestemming gekregen zonder geldige autopapieren (Carnet de Passage) in zijn Mercedes het Pakistaanse hooggebergte te beklimmen. GOEDE ANTWOORD: C
Foto 2 (Wodka)
Antwoord A was bijna goed, ware het niet dat we de fles wodka niet in India, maar in Pakistan soldaat maakten, voordat we de grens met Iran zouden oversteken. In Pakistan is alcohol weliswaar verboden, maar voor buitenlanders gelden speciale regels, waardoor er genoeg mogelijkheden zijn om legaal aan drank te komen. Omdat we nette jongens / watjes zijn, durfden we niet te smokkelen en staan we in Iran gewoon weer droog. Geen probleem, Caspar kijkt zelfs verlekkerd bij een glaasje water. GOEDE ANTWOORD: C
Foto 3 (Roze bus)
Eerst even een misverstand uit de wereld helpen. Hoewel we al acht maanden lief en leed delen in de intieme ruimte van ons kleine busje, lopen we niet hand in hand met elkaar. Als we dat wel zouden doen, zou niemand overigens vreemd opkijken, omdat juist de Pakistaanse mannen onderling heel lichamelijk zijn met elkaar. In Nederland zou dit gedrag al snel als homosexueel bestempeld worden, maar in Pakistan is het louter vriendschappelijk van aard. Homosexualiteit is in Pakistan bij wet verboden. De door de overheid georganiseerde homogroepsreis was dus product van onze fantasie, toen we twee mannen hand in hand uit een roze bus met het opschrift 'butt brothers' zagen komen. Dat homosexuele praktijken uiteraard wel voorkomen, bleek toen we op bezoek waren bij een advocaat, die ons in plaats van een koekje, een kontje bij de thee aanbood. Als het het kontje van de cake geweest was: "ja, graag", maar in dit geval: "nee, dank u". GOEDE ANTWOORD: B
Foto 4 (Sardineblikje)
Zelf koppakkingen maken, geloof je het zelf, we weten geeneens wat het is. De Pakistaanse sardineblikjes bleken immuun voor elke blikopener. Zo kwam de gereedsschapskist van Cas toch nog van pas. GOEDE ANTWOORD: B
Foto 5 (Uitwaaien)
Mochten we inderdaad in een vakantiehuisje in Scheveningen zijn ondergedoken, dan zouden we dat natuurlijk nu nog niet prijsgeven. Per definitie niet waar dus (of toch?). We houden het op deze waarheid: een zandstorm in Iran. GOEDE ANTWOORD: A
Foto 6 (Woestijn)
Verdwalen in Baluchistan is onmogelijk, want er loopt maar een weg door dit verlaten gebied. Onderweg reden we door dit prachtige woestijnlandschap, dat het in schoonheid en omvang zeker wint van de paar lullige zandheuveltjes (Sam Sand Dunes) die we in India bezochten. Dit keer werd het uitzicht echter niet belemmerd door busladingen toeristen, maar kregen we het gezelschap van een paar lokale jochies. Met 'Sammy' Bin L. heeft dit verder niks van doen. Blijft dus over: Hans Kaldenbach heeft opvoedkunde gestudeerd. Wij hebben in de bus een scheurkalender van deze beste man, die onbedoeld hilarisch is. Hij heeft verder het boekje 'Respect! 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straatcultuur' geschreven. He dude, die gabber is echt rauw! GOEDE ANTWOORD: B
Foto 7 (Waterpijp met soldaten)
Omdat er twee maanden geleden een bomaanslag in Zahedan was geweest, was er veel meer politie op de been dan vorige keer dat we dit grensplaatsje bezochten. Wij als toeristen kregen extra beveiliging en konden nergens gaan of staan zonder escorte. We probeerden er het beste van te maken en deelden ons waterpijpje met deze verder vriendelijke jongens. Omdat het beklemmend werkte, waren we blij dat we de volgende dag na een aantal uur rijden eindelijk van ze af waren. GOEDE ANTWOORD: A
Foto 8 (Kamelenkop)
Alhoewel in Iran het rechtssysteem gebaseerd is op de sharia en sex buiten het huwelijk om bij wet verboden is, zijn ze hier minder streng dan in landen als Sudan of Noord-Nigeria. Welke regels er voor kamelen gelden is ons onbekend. Deze kameel is in ieder geval niet veroordeeld, maar geslacht voor zijn vlees. Dat vlees wordt overigens gewoon verkocht bij de slager en niet bij Mc Donalds, want die krijgt hier geen voet aan de grond. Blijft over het verhaal van de huilende kameel. Kijk maar naar z'n pruillip. GOEDE ANTWOORD: C
04 April 2007 - 14:49
Bernadette:
(ik ben de eerste!)
Ja dat wist ik natuurlijk allemaal ben alleen vergeten een mailtje te sturen.
Maar verhaal van foto 3 vind ik toch lichtelijk schokerend, je weet toch dat je niet met vreemde advocaten mee moet gaan..
Tot over 3.5 weken! -
04 April 2007 - 14:51
Suus:
Nou, de troostprijs is voor mij echt wel een hoofdprijs, hoor! Enne... ik heb geduld. Wacht rustig af tot de nieuwe geluiden op schijf gebrand zijn... -
04 April 2007 - 15:14
Jacko:
Ik heb het wel geweten, maar jah bij voorbaat had ik al bedankt voor de eer. Van die koppakking wist ik toch maar!
In 1974, richting Ivoorkust en weer terug. In de Saharah maakte Johan die dingen zelf. Want er is toen heel wat lek&stuk gegaan in die landrover van ons. Johan lag er net zo vaak onder dan dat hij er in zat. Met een oude auto en slecht voorbereid werd het toch onvergetelijke ervaring. Jullie brengen gewoon meer charme bij de automonteurs en zijn door Aleid goed voorbereid.
Jongens geniet nog even van Iran het lijkt me een heel mooi land en 'n hele vriendelijke bevolking.
Hier bereiden we ons voor op Pasen, 'k ben benieuwd hoe jullie dit opstandings-lentefeest daar vieren. Grote Groeten uit Leeuwarden. -
04 April 2007 - 18:10
Cajo:
Beste C's. Ook de quiz was weer leuk om te doen. Veel plezier verder in Iran.
05 April 2007 - 17:13
Truus Doekes:
Jongens,
Het was weer zeer vermakelijk. Geniet en gniffel en gnuif nog lekker verder in Iran (of aan de kust in Scheveningen???), als je ons thuisblijvers maar zo nu en dan in je ervaringen laat delen.
Groet,
Truus -
06 April 2007 - 16:02
Nina:
Hey guys!
Just wanted to thank you for your concern about my nose, and let you know it's still attached! Got freeeeezing cold during the night, but the sun got REAL bright when reaching 5416 meters!
Amazing views from up there though!!
Hope you're enjoying the many dates and pistachioes of Iran, as i can't stop thinking about them!! Have some for me as well ;-)
Hugs from the both of us! -
13 April 2007 - 09:48
Lidy:
Aan fantasie hebben jullie in ieder geval geen gebrek; misschien is het gebrek aan technische kennis met betrekking tot automotoren zelfs nog wel te compenseren wanneer het nodig mocht zijn door je fantasie te gebruiken. Maar hopelijk blijft het autootje zo goed z'n best doen als het tot nu toe heeft gedaan...