C, C & C, voor al uw kinderfeestjes
Door: Trio C tot de derde
Blijf op de hoogte en volg trio
11 Augustus 2006 | Roemenië, Tîrgu Mureş
Na gespeeld te hebben in Krakov, waar de straatmuzikantenconcurentie moordend was, zijn we via Slowakije naar Hongarije gereisd. In Tokaj hebben we de plaatselijke bevolking lastig gevallen door uit de jukebox van een kroegje alleen maar zigeunermuziek te laten klinken. Omdat we aanvankelijk nog niet wisten hoe de jukebox werkte heeft \"Djelem, djelem\" meerdere keren achter elkaar geklonken. Uiteindelijk hebben we op verzoek van een stel Fransen de jukebox vervangen door livemuziek. De Fransen begonnen te dansen en zo speelden de niet-Hongaren een authentiek Hongaars tafereeltje na. Die avond onstond het idee om Caspars huisgenoot Mirjam op te zoeken. Zij werkte als vrijwilliger in een weeshuis voor aidspatienten in Targu Mures. Na een lange reis in gezeldschap van twee Poolse lifters kwamen we \'s avonds aan in het weeshuis. De volgende dag hebben we een dag meegelopen met de activiteiten die er voor de kinderen werden georganiseerd. Samen met hen reden we in een gammele stadsbus naar een zigeunerwijk. Daar pikten we in het kader van een liefdadighiedsproject ook nog een tiental zigeunerkleuters op. De kleuters uit het zigeunerwijkje kunnen binnen dit project vrijwillig naar een dagverblijf waar ze te eten krijgen en gewassen worden. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals een dagje dierentuin. Met kinderen op onze nek, rug en aan de hand keken we naar hollandse koeien, kippen, cavia\'s en een blinde leeuw met een manke poot. Wij vermaakten ons nog het meest met de kinderen. Zelfs bij Caspar kwamen er onvermoede pappagevoelens bovendrijven. \'s Middags gingen samen met Mirjam en anderen naar de zigeunerwijk toe op zoek naar muzikanten. De enige muzikant van de wijk was vorig jaar overleden en zijn accordeon werd nu gebruikt om op te zitten. Daarom hebben we maar zelf muziek gemaakt. Door een groep kinderen (veelal op blote voeten en onder het vuil) en tienerouders werden we met onze instrumenten naar een heuveltop geleid waar we een prachtig uitzicht hadden over de wijk en de hele stad. Het bezoek heeft veel indruk op ons gemaakt.
Terug in het weeshuis was door de groep vrijwilligers een feestavond georganiseerd, omdat het hun laatste avond was. Natuurlijk was een optreden van Trio C tot de derde ook een programmaonderdeel. Er werd veel gedanst door jong en oud. Een van de geldschieters van het project was er ook en ondanks haar zeventig jaren nog behoorlijk soepel in de heupen. Het was een uitbundig feest. Vanochtend om half zeven hebben we Mirjam met een brak hoofd uigezwaaid. Wij trekken verder.
Ohja Tony, de wodka smaakt!
11 Augustus 2006 - 12:58
Jet:
Wauw, dat klinkt wel echt heel superleuk zeg. Ben jaloers!!
Jet -
11 Augustus 2006 - 18:49
Truus Doekes:
Geweldig! Graag meer van dit soort verslagen.
Truus -
11 Augustus 2006 - 18:59
Matthijs:
Ha Caspar, betrapt! Ik wist het wel! -
12 Augustus 2006 - 06:27
Niek En Janneke:
Warmbloedig verhaal en wat sociaal van jullie.Dat soort ervaringen leert relativeren.Heel goed! We leven mee! -
12 Augustus 2006 - 09:18
Ad:
Even de schade ingehaald want ik hoorde de verhalen via Betsie, Arna en Willemijn. Maar nu staat 3C³ onder de favorieten! Goede reis en mooie verhalen gewenst! -
12 Augustus 2006 - 12:37
Bertus:
hahaha de roots leven meer in holland dan in de landen zelf lijkt het.... wat een ontdekkingen. heeft de zigeunermuziek daar nog wel een functie op feesten en partijen zoals vroeger? of is men ook al overgeschakeld op het coveren van het repertoire aan westerse hitsongs door middel van eenvoudige keyboards en drumcomputers!? -
12 Augustus 2006 - 15:15
Mirjam:
Jullie waren supergeweldig leuk, ga jullie missen! Dank voor het uitzwaaien, nachtbraken, pokeren, alle gezelligheid en de muziek
Liefs X
13 Augustus 2006 - 18:58
Mariette:
wat gebeuren er mooie dingen als je er voor open staat! hopelijk volgen er nog meer. -
14 Augustus 2006 - 05:18
Arjan:
Ga je op wereldreis om je muzikale roots te ontdekken, kom je erachter dat een trekzak in de Balkan als stoel wordt gebruikt! Wat doen ze dan met klarinetten en violen, honkballen? -
14 Augustus 2006 - 14:14
Bernadette:
Twee weken geen internet (ja dat krijg je in breskens)nu weer terug, leuke verhalen! Kan ik ondanks dat ik een jaar op de stoffige VU blijf toch nopg mee genieten van echte avonturen.
Liefs -
16 Augustus 2006 - 11:18
Menno:
Leuke verhalen! Coos ik heb de reis met de auto naar Portugal overleeft. Was geen kattepis...leuke avonturen beleeft, we mailen nog wel. Kus. -
16 Augustus 2006 - 11:20
Menno:
en beleefd is met de d van Dislekzie -
16 Augustus 2006 - 19:32
Johan En Jacko:
Vol vertrouwen lezen we de prachtige belevenissen, oma zou gezegd hebben: "Wie goed doet, goed ontmoet. Hou het mooi;"
XX liefs j&j -
17 Augustus 2006 - 11:26
Barbara:
Wat een goeide verhalen, nu al, we zijn wel jaloers hier met de regenachtige dagen. Geniet! x Barbara -
17 Augustus 2006 - 20:26
Mieke En Hanneke:
Wat een mooie ervaringen! Dat er nog veel mogen volgen!
Caspar, ik geniet van die lieve foto van jou met het zigeunerkindje!
voor C+C+C veel liefs -
18 Augustus 2006 - 10:58
Isabelle Bart En Quinten:
Beste c c c ers, dat is nog wat anders dan jullie reisje in Belgie !! Toch veel lieve Belhische hroeten xxx I B en Q -
12 September 2006 - 10:11
Neomi:
Kanjers, ik ben diep onder de indruk van jullie belevenissen!