Lummelen in Lahore - Reisverslag uit Amritsar, India van trio tot de derde - WaarBenJij.nu Lummelen in Lahore - Reisverslag uit Amritsar, India van trio tot de derde - WaarBenJij.nu

Lummelen in Lahore

Door: Trio C tot de derde

Blijf op de hoogte en volg trio

26 December 2006 | India, Amritsar

Tony update: Bij de grens Pakistan - India spraken we een tweedehands boekverkoper, die twee weken geleden een duitstalige reisgids had overgekocht van "this 80-years old German without carnet de passage". Dat moest Tony zijn geweest. Met z'n zoveelste escorte was hij naar de grens gebracht, maar ook India wilde hem niet binnenlaten. Hij rijdt nu even heen en weer naar Duitsland om alsnog een carnet te regelen. Wordt vervolgd.

Wij hebben aanzienlijk minder kilometers gemaakt de afgelopen week. We zijn namelijk in Lahore blijven hangen in afwachting van onze visa voor India. Gelukkig was er genoeg te doen. We hebben geshopt, gesport, gemusiceerd en verjaardagen gevierd. Wat nou, andere culturen ontdekken.

SHOPPEN. Hoewel we thuis niet zulke fervente winkelaars zijn, maakten de lage Pakistaanse prijzen de vrouw in ons los. Na een dagje stadten kwamen we bepakt en bezakt met vier maatpakken, een confectiepak, zes blouses, vijf paar schoenen, twee spijkerbroeken, een zomerjasje, tien paar sokken, dertien nieuwe onderbroeken, twee squashrackets en andere -equipments, een harmonium, een rood lint, groen papier en een doosje chocolade terug bij onze bus. We dreven het Pakistaanse winkelpersoneel tot wanhoop door onze besluiteloosheid. Vooral het uitzoeken van een optreedtenue was een ware uitputtingsslag. Bij het kiezen van een stof voor ons maatpak hadden we bijna alle kleuren al de revue laten passeren. Omdat we er na uren nog niet over uit waren, gingen we maar even, om onze zinnen te verzetten, zondigen met een broodje shoarma (580 kcal). Terug bij de kleermaker hadden we bedacht dat het bruin moest worden, de enige kleur die we nog niet hadden gezien. Bij het vergelijken van de tien verschillende bruintinten zonk de moed ons opnieuw in de, later nog aan te schaffen, schoenen. Ook het kopen van deze schoenen, matchend met het uiteindelijk gekozen 'cadbury brown' van onze pakken, had nog heel wat voeten in aarde. Na het passen van ieder twintig paar schoenen in verschillende winkels, bleek toch het eerst gepaste paar het best. Al dit vrouwelijk gedoe achter ons latend, besloten we deze geslaagde dag met een echte mannenfilm: '007, Casino Royale', voorzien van luid applaudiserend Pakistaans publiek bij elke heldhaftige actie van James en opgewonden gefluister en gefluit bij elke chick in beeld.

SPORTEN: De eerder aangeschafte squashbenodigdheden moesten natuurlijk uitgeprobeerd worden. We konden terecht bij de squashbanen van de 'Garrisson Golf & Country Club'. Voor Caspar en Carel was het lekker om eindelijk weer eens, na vier sportloze maanden, de conditie op de proef te stellen. Met de conditie zat het nog wel goed, maar we hebben ons enthousiasme de rest van de week wel moeten bekopen met spierpijn in de pols, rug, billen en benen. We werden ook nog met twee keer 9-0 van de baan geveegd door Fazul Gul, een professionele squash-speler. Om het goed te maken nodigde hij ons uit voor een diner bij hem en zijn familie thuis. Fazul had het erg met zichzelf getroffen. Tijdens het eten raakte hij maar niet uitgepraat over zijn sportieve prestaties en zijn goede contacten met dictator Musharaf, wiens squashtrainer hij is. Wij waren meer onder de indruk van de kookkunsten van de vrouwen des huizes. Uiteindelijk toonde Fazul ook wat interesse in ons en vroeg wat we deden in het dagelijks leven. Op ons antwoord dat we muzikanten zijn, werd er direct een gitaar in Caspars handen gedrukt in de veronderstelling dat muzikant het synoniem van gitarist is. Als een driestemmige boyband improviseerden we er maar weer lustig op los. Vooral Caspar wist als gitarist de harten van alle zusjes en nichtjes te stelen.

MUSICEREN: Met het eerder aangeschafte harmonium gingen we, muzikaal gezien, wat serieuzer aan de slag. Geinspireerd door de soefimuziek hebben we ons twee dagen opgesloten in onze bus om een nieuw harmoniumnummer in elkaar te flansen. Nog meer inspiratie kregen we bij een concertje op de muziekacademie, waar we bij toeval terecht waren gekomen door een riksja-chauffeur, die de door ons oorspronkelijk bedoelde bestemming verkeerd verstaan had.

VERJAARDAGEN: In 1 week hadden we twee verjaardagen te vieren. Carel werd 24 en Jezus werd 2006. Carel had zich geen beter cadeau kunnen wensen: bier en pannekoeken. Kerstmis vierden we wat uitgebreider met een zes-gangendiner in onze bus, waarvoor we ook Nina en Jorunn hadden uitgenodigd. Geheel in stijl hadden we de bus versierd met het rode lint en met zelf geknipte kerstbomen. Onszelf versierden we met de eerder aangeschafte onderbroeken, sokken, blouses, maatpakken en schoenen (alleen Nina en Jorunn werden niet versierd). De kaarsjes op tafel, de kerst-cd, de busversiering en het samenzijn maakten ons allen een beetje week. Gelukkig kwam al gauw het bier op tafel en werd het nog gezellig ook. Het was een memorabele avond.

• 26 December 2006 - 14:01

Jetske:

Carel, nog gefeliciteerd met je verjaardag!

Groetjes van Jetske

• 26 December 2006 - 14:02

Corry:

Even ter correctie: Jezus werd 2010 (foutje gemaakt in de berekening bleek achteraf!!)
    Gezellige kerst! Jullie hebben er weer een geweldig feest van gemaakt.
    Carel nog gefeliciteerd met je verjaardag! LEuke cadeau's: onderbroeken en sokken......
    Liefs voor jullie alledrie en bedankt weer voor het fantastische verslag!

• 26 December 2006 - 19:41

Corry:

Nog even een PSje: morgen ga ik ook naar de film, met Maureen, Jasmijn en Matthijs, 'Happy Feet'schijnt hartstikke leuk te zijn, draait die ook bij jullie????
    Liefs en dikke kus (speciaal voor Coos)

• 26 December 2006 - 20:25

J&J:

En natuurlijk met enige weemoed als je kerst zo ver weg in den vreemde moet doorbrengen. Maar die foto op kerstavond maakt weer veel goed. Het lijkt zo wel de 'allyouneedislove'bus die zo bij ons binnen komt. En wat zien jullie er goed uit in die nieuwe outfit, prachtige aardetinten!!! En een heerlijk kerstmenu in goed gezelschap. Hier was het vandaag boerenkool met worst. Hollandser kan het niet op tweede kerstdag alweer. Gelukkig was het bier niet op!

• 27 December 2006 - 07:46

Truus Doekes:

Nog steeds interessant, geestig en vaak van waarlijk literair gehalte, jullie verslagen. Hoop dat jullie nu gauw, voordat de verveling toeslaat, het beloofde land India mogen binnen trekken.
    Groet,Truus

• 27 December 2006 - 14:26

Johann:

Afgelopen zomer hoorde ik dat C, C & C deze reis zouden gaan maken. Wouw, dacht ik toen al. Kerstavond heb ik traditiegetrouw in Lobbes beleefd, waar net zo traditiegetrouw The Bald and the Beautiful speelde. 'Gastmuzikant' Marcel vertelde me dat de belevenissen van de C's op internet te volgen zijn. Inmiddels heb ik met plezier alle avonturen gelezen, wat een geweldige reis en ontzettend leuk om te lezen! Ben wel heel benieuwd naar de 'Bwoerk en Zamzeno' dans, maar natuurlijk zullen jullie deze dans na terugkomst wel bij een optreden laten zien. Heel veel plezier verder, ik kijk vast uit naar een volgend verslag!

• 27 December 2006 - 20:45

Matthijs:

Ha die Jongens! Goed om weer van jullie te horen! Ik ben benieuwd wat jullie van India vinden!

• 27 December 2006 - 21:44

Gert Doekes:

Iedere keer ALS ik er even op kijk, blijkt dat ik er eigenlijk meteen royaal de tijd voor moet nemen....of dat veel vaker moet doen! Afgelopen weekend door Mieke, Guido en Joachim al wat bijgepraat, en ook daardoor aangesproord maar weer eens gekeken.
    Groeten uit Bennekom van ons allen - en natuurlijk nog felicitaties voor Carel (aan die andere verjaardag hadden we al redelijk veel aandacht besteed.......)

• 27 December 2006 - 21:48

Gert Doekes:

nog even terugkomen: wat moet ik me voorstellen bij 'harmonium'? Iets met wat bescheidener afmetingen dan het oude harmonium van de fam Doekes dat onlangs ons huis verlaten heeft en nu waarschijnlijk bij een orgelreparateur in Ede in onderdelen uit elkaar ligt? Die kast hadden jullie zo mogen hebben, maar dat had ws een (te) zware belasting voor de assen van je bus met zich meegebracht.....

• 28 December 2006 - 11:16

LIDY:

Zo te horen vervelen jullie je nog steeds niet en zijn er ook steeds weer nieuwe vriendschappen. Ik wens jullie ook namens Lakis en de kinderen een goed uiteinde en een even goed of nog beter begin van het nieuwe jaar. Wacht met spanning jullie volgende ervaringen af.

• 29 December 2006 - 08:15

Kenan:

Hmmff, toch maar eens naar DenHaag voor een foto met Balkenende!! Kan altijd van pas komen:)P.s.voorzichtig met Indian fireworks!

• 29 December 2006 - 21:20

Jeroen:

He C's vast een heel gelukkig 2007 en een hele toffe rest van de reis.
    Groetjes Jeroen B

• 30 December 2006 - 18:41

Janneke:

Bijna Nieuwjaar !
    Ook in 2007 gaat de zon weer 365 keren op, voor jullie, voor ons .....
    Happy New Year !

• 30 December 2006 - 19:18

Suus:

Ja, en helaas gaat hij aan het eind van elke dag ook weer onder... Goed uiteinde gewenst van ons beide en een prettige voortzetting van jullie reis!
    Liefs.

• 30 December 2006 - 23:08

Nicole :

Beste Carel + 2C's,
    Ik heb al die tijd genoten van jullie verslagen. Ik wens jullie een geweldig 2007, met net zoveel bijzondere indrukken als in 2006.
    Goede reis verder,
    Nicole Diamand(moeder van Jonathan en Gideon den Herder)

• 30 December 2006 - 23:49

Roosmarijn:

Dag neefie,
    Kerstavond ziet er goed uit! Als het maar een gezellige avond is, dan is kerst compleet lijkt mij zo! Hoop dat het wachten niet te lang meer duurt. Als je je verveelt, we bloggen! :)

Liefs en een fijne jaarwisseling!
    Roos

• 31 December 2006 - 08:26

Jorunn And Nina:

Dear TrioC!

Det var saa koselig aa faa nyttaarskommentar fra dere! Vi savner dere litt, men har det veldig bra i Delhi. Vi har fremdeles et haap om aa treffe dere igjen i India, men until next time; we hope that 2007 will bring you a joyful travel, and we wish you a very, very HAPPY NEW YEAR!! Big'n warm hugs from both of us!

PS: we can now be reached at our Indian cell.no(+91)9999202329

• 31 December 2006 - 15:14

Brenda De Vries:

Hee Coos! Wat een geweldig verslag! Heerlijk steeds even weg te dromen met jullie belevenissen. Wens je/jullie een goed nieuwjaar!
    Groetjes Brenda

• 31 December 2006 - 15:18

THUISFRONT:

GELUKKIG NIEUWJAAR VOOR JULLIE ALLE DRIE. ALS ALLES GOED GAAT ONTMOETEN WE ELKAAR BEGIN MEI 2007 IN ISTANBUL.
    Tot die tijd blijven we C3 volgen via al die moderne communicatie middelen.
    Ik hoop dat jullie aan het einde van 2007 met plezier&humor terug kunnen kijken op deze periode en dat veel wensen dan uitgekomen zijn.
    Wensen op gebied van Gezondheid, Liefde, Genegenheid, Arbeidsvreugde en Geluk!

• 01 Januari 2007 - 15:18

Erik Jan De Graaff:

Ha die jongens,
    wat zie ik nu op de foto's... hebben jullie er een 2e geile goebie bij

• 01 Januari 2007 - 15:25

Marlène:

Gelukkig Nieuwjaar en succes verder met jullie tour,
    groetjes

• 03 Januari 2007 - 15:11

Betsie En Ad:

Hoi Coos en aanverwante ceetjes, het is weer een feest om virtueel met jullie mee te mogen reizen. Het is jammer genoeg te lang geleden dat ik 'meegereist' heb. Het is fijn te zien dat jullie het met elkaar goed hebben en dat jullie veel schitterende ontmoetingen hebben.Blijf lekker muciceren en genieten,dan doe ik het ook vanaf mijn laptopje. Vanavond gaan we op visite bij Arna en zien we hopenlijk ook even Willemijn. Heel veel groetjes en nog een hele fijne tijd.

• 03 Januari 2007 - 18:57

Stans.Herman.:

Wo.3jan. een kaart uit Pakistan viel op de mat......Geschreven op 22 dec.Lahore stond er boven....Met dank lieve Carel,dat waarderen wij zeer!Nog 5 heerlijke maanden te gaan,schreef je.Nog steeds geen heiwee naar boerenkool met worst of een patatje met? Maak het goed die maanden en de rest van het jaar.En maar weer die dikke knuffels,houd je de stand bij?Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

• 03 Januari 2007 - 20:15

Cajo & Liesbeth:

Gelukkig nieuwjaar.
    We hopen snel te lezen over jullie volgende avonturen in India.

• 04 Januari 2007 - 15:48

Barbara:

Dag heren,
    Een heel gelukkig nieuw jaar toegewenst vanuit Amsterdam! Mijn nieuwe voornemen is om net als eerst jullie berichtjes gewoon weer allemaal te lezen want het is veel te bijzonder om er ook maar iets van te missen.
    Hier is verder alles ok, nu heb ik nog lekker een paar dagen vakantie, Walewijn en ik zijn met kerst en O&N in Zurich en Freiburg geweest bij mensen die we op onze reis hadden ontmoet, dat was een erg leuk weerzien. Wie weet zitten jullie ooit met oud en nieuw ook weer in Lahore...
    Zoen, Barbara

• 05 Januari 2007 - 22:11

Ferrie Runneboom:

Koos,
    Ik heb met veel plezier jullie fotoreportage bekeken en wat teksten gelezen. Prachtig wat jullie allemaal meemaken. Ik wou dat onze vriend Bush, om dichterbij huis te blijven Wilders, ook in een bandje speelde en zulke tochten maakte. Veel succes verder.

• 05 Januari 2007 - 22:19

Karin Boers:

hoi Coos en andere c-kwadraters.
    Heb jullie foto's pas vandaag gezien. Dat lag aan ons hoor, we waren het een beetje vergeten! gelukkig zagen we ze nu weer! wat een heerlijke foto's. Met muziek leg je veel contacten zo te zien, jammer dat er geen geluid bij de foto's zijn!
    ik wens jullie nog heel veel goede en muzikale ontmoetingen. Ben benieuwd naar jullie muziek na afloop vasn deze reis.!Groetjes Karin

• 07 Januari 2007 - 13:55

Bernadette:

Ik zie helemaal geen uitgeknipte kerstbomen, meneer schimmel (wiskunde) knipte ook altijd kerstbomen uit groen papier..! Lieve mannen schrijven jullie snel een nieuw stukje, want nu heb ik helemaal geen excuus meer om het studeren te onderbreken..
    Groetjes

• 08 Januari 2007 - 13:05

Suus & Walter:

Hallo Jongens,
    Het nieuwe jaar is ruimschoots begonnen! Graag een update van hoe jullie 2007 gestart zijn!

• 16 Januari 2007 - 11:48

Jetske:

Hey Cas,

Gefeliciteerd met je verjaardag. Wel vreemd dat ik vandaag eerst je moeder heb gefeliciteerd en nu jou pas. Maak er een leuke dag van...

x Jets

• 02 Februari 2007 - 00:52

Walter Doekes:

Ben vast te laat voor de blog, mar toch de groetjes nog :)