Citaten uit Delhi - Reisverslag uit Delhi, India van trio tot de derde - WaarBenJij.nu Citaten uit Delhi - Reisverslag uit Delhi, India van trio tot de derde - WaarBenJij.nu

Citaten uit Delhi

Door: Trio C tot de derde

Blijf op de hoogte en volg trio

02 Februari 2007 | India, Delhi

"My ex-girlfriend had a child today, so I got chocolates." We wisten niet of hij wel/niet de vader was, daar wel/niet blij mee was en/of wel/niet blij was dat het uit was, of dat hij gewoon van chocola hield, dus mompelden we maar iets als 'gecondogratulations' en lieten ons de chocola goed smaken. We waren op de thee bij Raul Chandra, die zichzelf heeft opgeworpen als onze Indiase manager. Hij belooft ons wereldberoemd in India te maken, maar vooralsnog heeft hij niet meer geregeld dan een 'bootleg-sessie' op zijn eigen dakterras komende zaterdag. Wel zijn we via hem op de bruiloft van z'n compagnon beland.

"My father was a good friend of Saddam Houssein", sprak een van de bruilofstgasten vol trots. Het gesprek met deze Indiase meubelhandelaar, die in ons drie intercontinentale handelspartners dacht te vinden, stokte even door deze imponerend bedoelde opmerking. We brachten het gesprek weer op gang door een meelevend "Well, unfortunately he's not there anymore." Naast het voeren van oninteressante gesprekken over politieke kop- en meubelstukken, voerden we onszelf met overdadige hoeveelheden curry en andere smurrie. Verder voelden we ons, samen met de 500 andere genodigden, figuranten op een filmset. De hele bruiloft werd door een professioneel team van cameramannen, licht- en geluidstechnici opgenomen. Het enige dat er aan ontbrak in vergelijking met de bollywoodfilm, die we een paar dagen eerder hadden gezien, was dat de bruidegom niet zo nu en dan spontaan in zingen uitbarstte. De dj maakte een hoop goed door alle recente bollywoodhits te draaien, waarop de jongere gasten precies dansten, zoals ze dat van de films hadden afgekeken. Lang duurde het niet, binnen drie uur waren de buikjes gevuld en de beelden geschoten. Al met al leek de film belangrijker dan het feest zelf.

"I like your music, but you should have a guitar, drums and a singer", was een van de vele reacties die we ontvingen tijdens onze straatoptredens in Delhi. Er wordt wel vaker gevraagd naar instrumenten die we niet spelen of nummers die we niet op ons repertoire hebben. Sinds Oost-Turkije is het favoriete verzoekje absoluut 'Titanic'. Met stip op twee komt 'Careless Whispers' van George Michael die we zowaar hebben leren spelen (zo verrijk je je muzikale horizon nog eens met een reisje naar India). Maar als we de Indiërs echt om onze vingers willen winden, moeten we onze pas ingestudeerde bollywoodmedley's laten horen. Een feest van herkenning en de opgewonden kreetjes van de Indiase supermodellen doen onze (desondanks trouwe) harten sneller kloppen.

"As a foreigner you can park where ever you want, no problem", verzekerde ons een vriendelijke Indiër, die ons de weg wees naar de bioscoop. Ter gelegenheid van Coos' verjaardag pikten we een middagfilmpje met de uitnodigende titel 'Beerfest' (wat is India toch een inspirerend land). Terug van de bioscoop sloeg de schrik ons om het hart. Ons geliefde huisje op wielen was weg! Van schrik naar schik is gelukkig een kleine stap. Niet veel later zaten we achter op de sleepwagen op weg naar het politieterrein, waar we voor nog geen tien euro onze lieveling weer in de armen konden sluiten.

Over lieveling gesproken, Caspar sluit de zijne vanavond weer in de armen en gaat twee weken met Ludmilla rondtrekken door Rajasthan. Coos en Carel trekken er alleen op uit naar respectievelijk Mumbay en Goa. We zullen elkaar missen.

• 02 Februari 2007 - 11:00

Willemijn&jacko:

Liggen we hier de hele morgen al achter het beeldscherm maar ons wachten is beloond, een bericht op de day after. Dank jullie wel boys en veel plezier zonder elkaar wij zijn daar al in geoefend. Ludmilla bedankt voor het dragen van al onze pakjes heb het goed met die stoere C.

• 02 Februari 2007 - 11:55

Dia:

sorry Coos een dag te laat maar nooit te laat om je alsnog te feliciteren, ik heb weer genoten van het verhaal en van jullie eigen belevenis van "monsoon wedding". veel groeten

• 02 Februari 2007 - 12:12

Jetske:

Hey Cas, ontzettend veel plezier met Ludmilla de aankomende twee weken. Ze is best zenuwachtig, maar heeft er zin in. Geniet van elkaar.
    x Jetske

• 02 Februari 2007 - 12:13

Jetske:

Coos, nog gefeliciteerd met je verjaardag en Cas gefeliciteerd met die van je broer... Hoorde dat je uitgenodigd was voor zijn verjaardag. Wordt lang reizen. Haha.
    x Jetske

• 02 Februari 2007 - 12:57

Herman En Joke:

Coos van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Heb je er een mooie bollywood dag van gemaakt? Jongens nog veel plezier daar.

• 02 Februari 2007 - 13:07

Suus:

jongens, we missen jullie ook hoor...

• 02 Februari 2007 - 13:53

Ekie:

Hoi trio c, maar even speciaal voor Coos. Gefeliciteerd met je 26ste verjaardag.
    We genieten erg van jullie reisverslagen. Ik heb nog een verzoek. Ik schilder wasjes vanuit de gehele wereld. Mochten jullie een leuk plaatje zien van wasjes wil je ze dan bewaren of versturen naar mij? Eén heb ik er al van jullie. Fijne tijd verder. Groetjes Piet & Ekie

• 02 Februari 2007 - 14:19

Egon:

Coos, ik begrijp dat je jarig was dus gefeliciteerd. En alle drie, geweldige reis hebben jullie toch, nog veel plezier!

• 02 Februari 2007 - 19:35

Bertus:

wow!

en gefeliciteerd coos!!!

• 03 Februari 2007 - 01:56

Roos:

En jawel hoor, ik zeg het nu. Op 1 feb 2007 hebben Tony en ik 'lang zal ie leven' voor je gezongen. Zelfs Tony deed in het Nederlands mee. Vanwege ons budget helaas geen taart, maar heb de hele dag aan je gedacht.
    Vandaag bungyjump gedaan, enorm gaaf, foto's staan snel op internet.
    Geniet zoveel als je kan, ook met z'n 2en en we bloggen!

Veel liefs,
    Roosmarijn

• 03 Februari 2007 - 10:07

Der Tony:

Nug viele jahren meine coos

• 03 Februari 2007 - 13:35

Andrea:

Coos, was het natuurlijk niet vergeten maar had geen toegang tot conputer met internet, je snapt hoe zoiets gaat. Van harte dus nog, we drinken vanavond een (verlaat) biertje op je. Volgend jaar gewoon in een kroeg in Amsterdam vieren?
    Heb nog een goeie tijd en we mailen! Liefs Andrea

• 03 Februari 2007 - 20:49

Hanneke Doekes :

van schrik naar schik- alles weer met veel schik gelezen; Caspar en Ludmilla een fijne tijd samen, en ja, Coos en Carel ook, op elkaar aangewezen. Coos, nog gefeliciteerd!

• 04 Februari 2007 - 10:30

Hanneke:

Hoi Coos,
    Stoere aktie deze reis! Bij deze verjaardagsfelicitaties via het snoertje i.p.v. met een kaartje via de ptt. Groeten en een goeie verdere reis van Hanneke, Edwin en de kinderen Marijn en Jelmer uit Amersfoort

• 04 Februari 2007 - 18:26

Barbara:

He Coossie!
    Had ik al gedaan per sms en nu is het sowieso veel te laat: maar alsnog gefeliciteerd, dus appeltaart eten we in juni (ik zal hem invriezen) :-)
    Veel plezier in India!
    x

• 06 Februari 2007 - 18:55

Lammy:

Het was weer een mooi reisverslag. Hebben wij ook eens gehad dat onze auto weggesleept was: in Madrid. Kostte geen 10 euro, maar 100 gulden. Wat een schrik als die auto weg is; maar later heb je een mooi verhaal. Geniet allen. L.

• 08 Februari 2007 - 07:34

Jeroen B:

Coos, nog vele jaren en heel veel plezier. Zullen wij met Cortez dan ook maar vast "Careless Whisper" gaan instuderen?
    Groet Jeroen

• 13 Februari 2007 - 06:53

Denitsa:

Hoi lieve, lieve jongens! Dat ik voor zo lang niet geschreven heb betekent niet dat ik aan jullie zelden denk. Ik ben erg blij,het meest, dat we elkaar spoedig weer zullen zien. Coos, gefeliciteerd met je onverjaardag - :-)uiteindelijk heb je bijna geheel jaar om deze te vieren en alleen één dag voor je verjaardag...Heel veel geluk en tevredenheid over het leven - aan alle drie van jullie!Ik zie verwachtend naar jullie intocht!

• 14 Februari 2007 - 16:16

Barbara:

Een Valentijns-zoen vanuit Nederland waar het voor de gelegenheid de HELE dag regent. Wanneer komt er weer een zonnig verhaal op jullie site?

• 14 Februari 2007 - 19:43

JACKO:

Inmiddels zijn wij toe aan een paar zonnestralen op ons scherm. Kunnen jullie daar eens niet voor zorgen?
    Lieve groeten voor allemaal van het thuisfront.XXX

• 23 Maart 2007 - 15:53

Cecile:

Hoi Coos,!
    Wat een mooie foto's weer.

Bedankt voor je mooie kaart het eerste wat door je heen gaat is wie kennen we in India? Natuurlijk de Azietrotters!

Holi pagwa dat vieren we ook in Suriname we deden dan oude kleren aan omdat het spul er niet uit te wassen viel.

De roti smaakt overal anders denk ik maar jullie bevinden je daar waar het oorspronkelijk vandaan komt ik ben benieuwd of het lijkt op de Surinaamse?

Nou een goede voortzetting van jullie reis en tot ziens!
    Groeten van Vincent, Fabrice, Ronald en Cecile

• 31 Maart 2007 - 21:27

Jan:

Heerlijk, zo'n reis. Echt een ervaring om nooit te vergeten. En dan nog bij de Lotus-tempel langs te kunnen gaan! Ik heb jullie wedervaren regelmatig en met veel plezier gevolgd. Jullie lijken je aardig thuis te voelen bij mensen van andere culturen.
    Wordt de 'eenheid van de mensheid' al wat begrijpelijker zo?
    Een bahá'í vriend van Alfred.